Benieuwd naar wat we realiseren?

Bekijk onze laatste nieuws updates

Hieronder vind u ons laatste nieuws. Daarnaast kunt u zich onder aan deze pagina ook aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrieven:

 • Nieuwsbrief 24-4-2017
 • Nieuwsbrief 9-12-2016
 • Nieuwsbrief 26-7-2016
 • 22 december
  Onderhoud materiaal

  De komende twee weken zijn ook een mooie periode voor onderhoud.  

  Bedankt Remi Kraanverhuur en Martens Transport voor het afleveren van ons elektrisch zelf varend hijsponton de Waterleeuw bij onze werkplaats in Oosterhout.

  Komend jaar zal deze weer worden ingezet op locaties als de grachten van Utrecht en de havens van Dordrecht voor onder meer het vervangen van meerpalen en remmingwerken.

  20 december
  Boom in wijk De Gaarden in Schiedam behouden

  Een aantal weken geleden maakte wij een bericht over het nest jonge duiven dat in een boom zat, die gekapt zou worden. Inmiddels hebben de jonge duiven het nest verlaten en is gaandeweg het werk gebleken dat de boom behouden kan blijven. Daarvoor heeft de gemeente met ons het inrichtingsplan wat aangepast, waardoor de boom ondanks het ophogen van de wijk toch levensvatbaar blijft. Soms mag je als aannemer het plan mee aanpassen naar de nieuwe omstandigheden, een flexibiliteit die bij ons past.

  16 december
  Informatiepalen Kleine Schans Terheijden

  Informatiepalen op de Kleine Schans vertellen het verhaal van vroeger

  De Kleine Schans is een vestingwerk uit de Tachtigjarige Oorlog dat zich bevindt in Terheijden. Als onderdeel van een totaalplan om de historie van de Kleine Schans meer tot leven te brengen, hebben wij in totaal 6 informatiepalen geplaatst, met daarop QR codes naar een website waar de verhalen van vroeger worden vertelt. Binnenkort starten we op locatie met de bouw van een watertrap. Op deze manier wordt de Kleine Schans die onderdeel is van de Zuiderwaterlinie, weer tot leven gebracht.

  08 december
  CO2 reductie

  Bij ons staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo ook de reductie van CO2.

  In de afgelopen 2 jaar hebben we onder meer zonnepanelen geplaatst, die voldoende opwekken om de werkplaats en het kantoor van energie te voorzien. Ook ons elektrische materieel, en steeds meer elektrisch wordend wagenpark worden ermee opgeladen. Deze maatregelen zorgen ervoor dat onze CO2 footprint voor Elektriciteit en Aardgas is gereduceerd naar 0. Dit vinden wij een mooi resultaat.

  05 december
  Tijdelijke voorzieningen voor vluchtelingenopvang

  De gemeente Drimmelen vangt 144 Oekraïense vluchtelingen op aan boord van een riviercruiseschip in de haven van Lage Zwaluwe. In krap twee weken hebben wij hiervoor de complete infrastructuur gerealiseerd, welke hier niet standaard voor deze toepassing aanwezig is. Zo hebben we meerpalen aangebracht en pontons met een aanlegsteiger. Een parkeerterrein met verlichting en cameratoezicht. De elektriciteit komt van een 318 KVA accupakket die wordt gevoed vanaf het standaardelektriciteitsnet en bij pieken wordt bijgestaan door een noodaggregaat. Verder hebben we de water- en internet aansluiting naar het schip aangelegd en op de wal units geplaatst met voorzieningen voor het wassen en drogen van kleding en andere textiel. Een klus die alleen in goede samenwerking, flexibiliteit en met de juiste materialen mogelijk is.

  04 november
  Nieuwe 18 tons mobiele kraan aangeschaft en in gebruik genomen

  Gebr. de Leeuw heeft met de Hydrema MX17G  een nieuwe 18 tons mobiele kraan aangeschaft en in gebruik genomen. De nieuwe, compacte Hydrema MX17 mobiele graafmachine is perfect voor stedelijke gebieden met zijn hoog hefvermogen (7200 kg heffen op een bereik van zes meter), stabiliteit en efficiëntie, die compacter zijn dan vergelijkbare machines op de markt. Vanzelfsprekend voldoet deze nieuwe kraan aan de emissienorm Stage V, wat momenteel de zuinigste stap is.

  Wij zullen de kraan voornamelijk inzetten bij het aanbrengen van riolering. En hij vervangt daarmee een oudere 16 tons kraan, die na jaren trouwe dienst mag plaats maken voor een zuinigere opvolger. Goed materieel vergemakkelijkt tevens het werk en daar is ons personeel erg blij mee.  

  29 oktober
  Vissteiger voor Hengelsportvereniging

  Nieuwe vissteiger voor Hengelsportvereniging Esox aan het Gat van de Ham, aan de Amerweg in Lage Zwaluwe.

  Het Gat van de Ham is een geliefd water om een hengel uit te gooien, echter ontbrak het aan een goed toegankelijke vissteiger. Dit is nu verleden tijd! Via een verhard paadje, kan men gemakkelijk aan het water komen. De steiger is gemaakt van hardhout met FSC-keur en is voorzien van gripstrips. 

  HSV Esox is erg blij met het resultaat en wij wensen alle vissers goede vangsten.

   

   

  07 oktober
  Samen Groeien - Teambuilding

  ‘Samen groeien en een gezond en innovatief bedrijf zijn’ is ons motto.

  En teamwork met een positieve en productieve werkhouding, in ontspannen sfeer, de wijze waarop wij onze successen behalen.

  In onze teambuildingdag kwam dit duidelijk naar voren. Wat hebben we een mooie dag gehad en veel gelachen met elkaar. 

  04 maart
  Lassen op Zonne-energie

  Met de komst van 160 zonnepanelen op het dak van ons bedrijfspand, hebben we binnenkort voldoende energie voor alle werkzaamheden in onze werkplaats en ons kantoor.

  Ter voorbereiding is onlangs nieuwe dakbedekking aangebracht met extra dakisolatie.

  Over enkele weken het eindresultaat.

   

   

  23 februari
  Trilstampers van firma Verkooijen

  De firma Verkooijen Machines heeft ons 8 nieuwe BOMAG BT 60 trilstampers geleverd. Deze trilstamper met 4-takt motor heeft een vermogen van 2,8 kW, weegt 58 kg en heeft een 23 cm brede stampvoet. Daarmee verdichten we de ondergrond na graafwerk, om latere verzakkingen in bijvoorbeeld straatwerk te voorkomen.  In deze machines gaan we uitsluitend Aspen 4 alkylaatbenzine gebruiken. Het bevat vrijwel geen schadelijke stoffen zoals benzeen, tolueen en zwavel. Hierdoor zijn zowel de brandstofdampen als de uitlaatgassen beduidend minder schadelijk. Dit heeft voordelen voor onze medewerkers, de omgeving, het milieu en de technische staat van de machine.  

  16 februari
  Damwand Jachtwerf Rima

  Een strak staaltje werk bij Rima in haven van Lage Zwaluwe.

  09 februari
  Voorlichting op scholen

  Onze omgevingsmanager John Knaap is van alle markten thuis!

  Als aannemer vinden wij het belangrijk dat bij werkzaamheden in woonwijken de veiligheid wordt gewaarborgd. Daarom kregen vandaag de leerlingen van basisschool De Singel een speciale les van John Knaapen.  Ze namen een kijkje bij de stratenmakers, maakten de rioolbuizen aan elkaar en wisten alle verkeersborden te raden!   Zo doen wij dat bij gebr de Leeuw; oog hebben voor de omgeving.

  02 februari
  Reconstructie Bredaseweg West

  Onlangs zijn we gestart  met de reconstructie van de Bredaseweg West. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd waarbij diverse kabels en leidingen worden omgelegd of verwijderd, de riolering en het straatwerk worden vernieuwd en enkele bomen worden gekapt en vervangen door nieuwe aanplant. Het ontwerp is in nauwe samenwerking met de bewoners tot stand gekomen. Het eindplaatje is zeker de moeite waard!

  Houd ons in de gaten, binnenkort meer over dit project!

  31 januari
  Inspectie grachtenkelders tbv stadsverwarming

  In Utrecht vind je veel grachtenkelders waar de stadsververwarming door loopt. Voor het vervangen van de warmteleiding moet er eerst een inspectie van het metselwerk worden uitgevoerd. Weer een mooie klus waar we graag onze tanden inzetten!

  28 januari
  Onderhoud Sowetobrug Utrecht

  Voor de Sowetobrug in Utrecht moest een bouwkundige vooropname worden gedaan. Door de aanwezigheid van extreem veel bacteriën was dat niet mogelijk. Met extra veiligheidsmaatregelen hebben wij de kelder in de middenpijler schoongemaakt. Alles ziet er nu weer netjes uit

  26 januari
  Nieuwe Damwand in Lage Zwaluwe

  In Lage Zwaluwe wordt in opdracht van jachtwerf Rima een nieuwe damwand geplaatst. Een mooie klus!

  19 januari
  Herinrichting Natuurkundige buurt Schiedam

  Afgelopen week zijn we begonnen aan de laatste fase van de herinrichting van de Natuurkundige buurt in Schiedam. De bestrating is verwijderd en we gaan beginnen met de aanleg van het nieuwe hemelwaterriool. Rondom het Emmaplein is de tijdelijke parkeervoorziening opgeheven en krijgt het plantsoen een hoge stenen rand.  

  14 januari
  Renovatie Oude Haven Drimmelen

  Afgelopen maandag zijn we gestart met de 2e fase in de renovatie van de oude haven in Drimmelen. Er komt een wandelpromenade, bankjes en terrassen worden uitgebreid. In de komende weken zullen we de eerste resultaten laten zien.

  19 november
  Riolering en bestrating Oude Haven Drimmelen

  Onlangs zijn we gestart met het vervangen van de riolering en het straatwerk in de oude haven in Drimmelen.
  Inmiddels is het eerste stuk riolering vervangen en wordt het nieuwe straatwerk voorbereid.

  12 november
  Verkeersveilige omgeving van basisschool

  Door onze werkzaamheden en omleiding rijden er veel meer auto’s in de straat van deze basisschool. In samenspraak met de school en gemeente hebben we tijdelijke verkeersmaatregelen genomen. Aandacht voor veiligheid en de omgeving dat vinden wij belangrijk. Ouders kunnen nu weer veilig hun kinderen naar school brengen.

  04 november
  Onze nieuwe vestiging in Rotterdam

  Achter deze voorgevel wordt hard gewerkt aan de inrichting van de vestiging Rotterdam. Hierdoor staan we dichter bij onze klanten en zijn we in de logistiek en distributie efficiënter. Binnenkort meer over de opening en de inrichting.

  Standaard projecten, daar zijn wij goed in. Speciale projecten, dat is onze specialiteit!

  26 augustus
  Herstraten brandgangen Prinsenbeek

  Naast de grotere projecten met een duur van meerdere maanden of meer dan een jaar, nemen we ook continu kleinere projecten aan. Zoals in Prinsenbeek het herstraten van een aantal brandgangen, in opdracht van een woningcorporatie.

  15 juli
  Gereedschap op accu

  Ondernemen doen we steeds duurzamer. Zo vervangen we o.a. steeds meer gereedschap met brandstofmotor voor een elektrische variant. 

  Voor het zagen van betonbanden hebben we afgelopen voorjaar een elektrische bandenzaag van het merk Milwaukee aangeschaft. Deze zaag werkt op een krachtige 6,0 Ah accu. En met het aangesloten watervat met eveneens elektrische pomp, zagen we nat, waardoor het zagen van beton niet stoft. 

  29 april
  Vernieuwde bedrijfsfilmpjes online

  Onze werkzaamheden op de verschillende projecten zijn in enkele korte filmpjes in beeld gebracht. Het is al weer een aantal jaren geleden dat Freson Producties het eerste filmpje voor ons maakte.
  Om de zoveel tijd laten we de filmpjes updaten met beelden van actuele projecten. Zo zijn deze maand de filmpjes over de wegenbouw en waterbouw vernieuwd. 

  Er zijn filmpjes van grondwerk, wegenbouw, waterbouw, een totaalfilm van deze drie disciplines samen, een verkorte versie van deze totaalfilm en een filmpje van de restauratie van werfkelders in de Utrechtse gracht.

  09 april
  Project 'Korte termijn maatregelen wateroverlast Rijen Noord Oost' afgerond.

  In de woonwijk Rijen Noord Oost hebben we in een aantal straten het wegprofiel aangepast. Bij zeer hevige regenval hadden ze hier grote wateroverlast in de straten. Met de aanleg van een goot in het midden van de rijbaan, kan het teveel aan hemelwater daarlangs aflopen naar een sloot aan de rand van de wijk. Dit vooruitlopend op een later herinrichtingsproject.

  06 april
  Project 'Herinrichting Dr. Schaepmansingel e.o. Schiedam van start

  Deze week zijn we in Schiedam onder haast winterse weersomstandigheden ???? begonnen aan een nieuw project: de herinrichting van de Dr. Schaepmansingel en omgeving. In dit project dat ongeveer een jaar zal duren, leggen we een nieuw hemelwaterriool aan, hogen het geheel op en richten de straten in met nieuwe materialen. Met de herinrichting wordt tevens het aantal parkeerplekken en de hoeveelheid groen vergroot. Daar worden de bewoners dan weer blij van. ????

  05 maart
  Natuurkundigenbuurt Schiedam wordt heringericht

  In Schiedam richten we 19 straten in de Natuurkundigenbuurt opnieuw in. Zowel het riool als de inrichting van de straat worden door ons aangepakt. Er komt een zogeheten 'gescheiden stelsel', waarbij het hemelwater ???? gescheiden van het vuilwater wordt opgevangen en door een nieuw riool afgevoerd naar de vijvers in de wijk. De straten en pleinen worden in z'n geheel opgehoogd en heringericht met nieuwe materialen. Op sommige plaatsen is de ophoging ± 40 cm. Een mooi project met een looptijd van zo'n 1,5 jaar.

  02 februari
  Vacature Lasser / Constructiewerker waterbouw

  Functie-inhoud:
  • Las-, snij- en montagewerk op onze waterbouwprojecten;
  • snijden met plasmasnijder;
  • bouwen en aanpassen van ons materieel;
  • varen met onze duwboten, voorzien van diverse beunbakken;
  • verrichten van werkzaamheden in groepsverband en zelfstandig op de meest uiteenlopende projecten (in vooral West-Brabant,   Zuid-Holland en Utrecht);
  • onderhouden van je eigen materieel.

  Wie wij zoeken:
  Een pro-actieve collega, die:
  • van aanpakken weet; 
  • zowel zelfstandig als in een team kan werken; 
  • meedenkt en met initatieven voor verbetering komt, maar ook nauwkeurig kan nakomen wat wordt opgedragen;
  • zowel in de werkplaats als op buitenlocaties wil werken;
  • bereid is om ook andere werkzaamheden uit te voeren op andere projecten of in de werkplaats, op de momenten dat er geen
   las- of montagewerk voor handen is. 

  Wat wij bieden:
  • Een eigen werkbus ingericht met divers las- en montagegereedschap;
  • Een eigen opslagbak met lasapparaat en plasmasnijder;
  • Leuk, uitdagend en afwisselend werk;
  • Leer mogelijkheden ‘on the job’;
  • Gezellige en behulpzame collega’s;
  • Goed salaris.

  25 september
  Projectfilm Restauratie Werfkelders Utrecht

  Het project "Restauratie Werfkelders Kromme Nieuwegracht Utrecht" is naar ieders volle tevredenheid voltooid. Het was een speciaal project, dat helemaal past bij wie wij zijn:
  - aangaan van de uitdagingen;
  - met maatwerkoplossingen komen;
  - materieel bouwen voor een specifiek project.

  In de afgelopen 1,5 jaar heeft een filmploeg met ons meegelopen op dit project en onze werkzaamheden in beeld gebracht. Dit heeft een mooi filmpje van 4 minuten opgeleverd.

  Projectfilm Restauratie Werfkelders Utrecht.

  Tevens is er een artikel over onze werkzaamheden aan dit project gepubliceerd in vakblad OTAR.

  16 juli
  Nieuwe spuitlans voor lokaliseren van kabels

  In de Utrechtse Stadsbuitengracht vervangen we de beschoeiing, waarbij we stalen damwand trillingvrij zullen aanbrengen. Voor het lokaliseren van de kabelkoffers in de waterbodem gebruiken we een zelf ontwikkelde waterspuitlans, die op z'n eigen gewicht de grond in zakt. De lans zakt òp de kabelkoffers minder ver de grond in dan ernaast.  

  17 april
  Duiker in Beatrixlaan Schiedam

  Onder de Pr. Beatrixlaan in Schiedam realiseren we een betonnen duiker die de vijvers aan beide zijden van de straat met elkaar verbind.
  Dit project 'Herinrichting Pr. Beatrixlaan Schiedam' omvat de Pr. Beatrixlaan, een deel van de Schiedamseweg, de parkeerplaats langs de Groenoordstraat en de zuidelijke toegangsweg naar het sport- & wellnesscluster.  We leggen een nieuw hemelwaterriool aan, hogen het gehele projectgebied op en richten het opnieuw in.

  06 juli
  t' Leeuweveerke vaart de zomermaanden in met ijs, parkeer en camperplaatsen.

  Drukke bezigheden en mooie plannen rondom “de Fuik”. De afgelopen weken is er hard gewerkt om het parkeerterrein klaar te stomen voor het ontvangst van Campers. Het ruime terrein is een perfecte plek voor 12 camper plaatsen, waar kan worden genoten van het prachtige uitzicht over de Biesbosch. Ook hier zullen wij gaan werken met een geautomatiseerd reservering en betaalsysteem. Ook worden de steigers goed onderhanden genomen om in de toekomst het pontje te laten aanmeren.


  13 juni
  een kijkje in de Utrechtse Wagenstraat.

  Een kijkje in de Utrechtse Wagenstraat waar wij bezig zijn met het vervangen van het hoofdriool, de huisaansluitingen en met het oog op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wordt de oude bestrating teruggeplaatst♻️

  Wist u dat? Gebakken klinkers helden in duurzaamheid zijn? Een gebakken klinker gaat gemiddeld 125 jaar mee. De grondstof van gebakken klinkers is rivierklei en omdat de grondstof voor gebakken klinkers natuurvriendelijk is, hebben klinkers een langere levensduur. Grondstoffen worden niet uit de natuur onttrokken en fabrieken worden ontlast waardoor de uitstoot van CO2 afneemt


  10 mei
  Nieuwe voet- en fietsbruggen aan o.a. Biezelaar Terheijden

  In Terheijden hebben we een 3-tal voet- en fietsbruggen vervangen. 
  Deze hardhouten brug op een frame van stalen liggers is in eigen beheer prefab gemonteerd. Na aanpassing van de landhoofden met stalen beschoeiingsplaten en beton, kon de brug op zijn plek worden gehesen. 

  21 januari
  Nieuwe toegangspoort tot de Biesbosch.

  Op vrijdag 18 januari 2019 is het terrein, inclusief het voormalig restaurant, van De Fuik in Lage Zwaluwe door Gebr. De Leeuw B.V. aangekocht. Als exploitant van veerdienst 't Leeuweveerke wordt zo de thuisbasis voor de elektrische pont die de verbinding vormt tussen de gemeente Drimmelen en de Biesbosch gewaarborgd. Onze directie ziet dan ook tal van mogelijkheden. Voor de toekomst van de kop van de haven in Lage Zwaluwe is dit een belangrijke stap. “We kunnen dankzij deze aankoop mogelijkheden creëren voor een koffiepunt, lunchroom en fatsoenlijke toiletruimtes voor recreanten, bezoekers en passagiers van het pontje, die tevens in een fijne ruimte kunnen wachten tot de oversteek met de "pont”.  Aldus de directie die tevens heel blij is dat deze stap gemaakt wordt voor de toekomst van veerdienst 't Leeuweveerke en voor het dorp Lage Zwaluwe waar helaas al teveel verdwijnt…. In het aankomend vaarseizoen zal 't Leeuweveerke al wel vanaf het nieuwe terrein gaan varen, maar de foodcontainer Beachbosch blijft nog even staan zoals deze nu staat. Zodra het vergunningstraject het toelaat, zal er zo snel mogelijk worden begonnen met bouwen op, en verbouwen van, het terrein. Ook ziet de directie mogelijkheden voor een bed & breakfast, waarmee de recreanten nog optimaler kunnen genieten van al het moois dat Lage Zwaluwe en de directe omgeving te bieden heeft. Noem het maar een soort 'Nieuwe Toegangspoort tot de Biesbosch", aldus de directie.

  14 januari
  Groene E-Pick up

  Door onze brede expertise zitten wij soms ver buiten onze eigen omgeving. Zo werken wij ook veel voor de gemeente Utrecht welke het gebruik van elektrisch vervoer zeer aanmoedigt.In het centrum van Utrecht geldt een milieuzone voor oudere personen- en bestelauto’s en vrachtwagens op diesel. Dieselmotoren stoten veel stoffen uit die schadelijk zijn voor de gezondheid, waaronder roet en stikstofoxiden. Met de tijd en deze milieueisen rekening houdende, zijn wij binnen deze stad ook overgegaan op elektrisch. Wij voeren diverse werkzaamheden dan ook uit met 100 % elektrische pick-ups.

  24 december
  Waar zouden we zijn zonder Innovatie!

  Waar zouden we toch zijn zonder Innovatie! Nog een paar aanpassingen en onze nieuwe elektrische E-kruiwagens kunnen na de vakantie aan het werk. Deze motorisch aangedreven kruiwagens verplaatsen zware lasten en ontlast tegelijkertijd zodat lichamelijke klachten voorkomen kunnen worden.

  23 november
  We zijn vandaag in Lage Zwaluwe waar we een kijkje nemen bij de werkzaamheden aan het Beursplein.

  We zijn vandaag in Lage Zwaluwe waar we een kijkje nemen bij de werkzaamheden aan het Beursplein. Hier zijn wij begonnen met het vervangen van stalen damwanden. Voor deze werkzaamheden werken wij vanaf het water met behulp van onze nieuw in gebruik genomen pontons en Rupskraan van 30 ton.

  22 oktober
  Gebr. De Leeuw te zien bij het televisie programma de Barometer op RTL-Z
  11 oktober
  Wij zijn ook begonnen in de haven van Drimmelen!

  Buiten onze werkzaamheden aan de haven in Lage Zwaluwe zijn wij ook begonnen met de werkzaamheden in de oude haven van Drimmelen. In deze mooie herfstmaand zijn wij begonnen met het herstellen van de kades langs de Biesboschweg door middel van het aanbrengen van damwanden.Ook zal de bestrating langs deze kades tijdelijk worden dicht geblokt wat wil zeggen een tijdelijke bestrating.

  04 oktober
  3,2,1 en...Actie!!

  3,2,1 en...Actie!! Zojuist zijn de opnames afgerond voor het televisieprogramma “De Barometer”.

  Zondag 21 oktober 2018 om 17.30 uur zal de aflevering te zien zijn op RTL-Z waar ons bedrijf in belicht wordt.  Op de daaropvolgende woensdag om 13.05 uur en vrijdag om 10.30 uur worden de herhalingen uitgezonden. Wij hopen dat u er met plezier naar zal kijken!

  01 oktober
  Een kijkje bij de start van ons project aan de jachthaven in Lage Zwaluwe.
  20 september
  Opening monument voor de Brabantse Biesboschboeren

  Vanmorgen werd om 10:00 uur door wethouder John van Oosterhout het nieuwe rolstoeltoegankelijke pad bij het Monument voor de Brabantse Biesboschboeren aan de Amalia van Solmsstraat in Drimmelen geopend. 

  De verschillende historische onderdelen rondom het monument waren voorheen alleen via het gras bereikbaar. Gebr. De Leeuw B.V. heeft de rolstoeltoegankelijk hiervan verzorgd en het oorlogsmonument netjes aangekleed. 

  De realisatie van het monument is in het leven geroepen om zo de boeren uit de Biesbosch openlijk te bedanken voor hun inzet. Zij maakten zich tijdens de Tweede Wereldoorlog verdienstelijk voor mensen in nood. Zij hielpen onder meer onderduikers, onder wie voortvluchtige joden en verzetsmensen en jonge mannen die de verplichte ‘Arbeitseinsatz’ wilden ontlopen.

  17 september
  Een kijkje op ons project aan de Dr. Scheapmanlaan in Roosendaal.

  Vandaag ☀️een kijkje op ons project aan de Dr. Scheapmanlaan te Roosendaal. Het wegdek, het trottoir en de parkeerplaatsen van de Dr. Schaepmanlaan zijn toe aan een opknapbeurt. Dat is voor Gebr. De Leeuw B.V geen probleem! In verband met de duurzaamheid ☘️hergebruiken wij deels zoveel mogelijk straatstenen. Daarnaast wordt ter hoogte van de Fartimaschool het riool vernieuwd.

  28 augustus
  een kijkje op ons project aan de Wipwei te Roosendaal

  Een kijkje op ons project in Roosendaal. Het project van De Nieuwe Wipwei en de Pater Damiaanstraat bestaat uit stadswoningen met daarvoor een mooi aangelegd park waar voor jong en oud iets te beleven is.Bij dit project staat kwaliteit centraal en ronden we de werkzaamheden in fases af. De Fase “Bouw- en woonrijp maken” is inmiddels afgerond. 

  De huidige werkzaamhedenzullen bestaan uit het voorzien van nieuwe riolering & verharding aan de bestaande aangrenzende straten.

  25 augustus
  Feest bij Gebr. De Leeuw!

  Gisteren was het feestbij Gebr. De Leeuw!! Michel Kerremans vierde zijn 12 1/2 jarig jubileum, en Frank de Haan zijn 25 jarig jubileum!  Wij zijn trots en bedanken deze hele fijne collega’s en wij hopen dat wij ze nog vele jaren “Collega” mogen noemen. Kijkopdrimmelen bedankt voor de foto’s!

  20 juli
  Een kijkje in de kastelenbuurt te Schiedam.

  Een warm en zonnig kijkje op ons project "Ophoging en Herinrichting Kastelenbuurt” te Schiedam. Waar op dit moment hard wordt gewerkt aan de laatste afwerkingswerkzaamheden voor de bouwvak vakantie begint.

  21 juni
  Nog efficiënter te werk met onze nieuwe Koppelpontons.

  In onze eigen metaalwerkplaats bouwen wij op dit moment 8 koppelpontons van 6 x 3 meter. Met deze stalen koppelpontons kan er nog sneller en efficiënter gewerkt worden op het water en op plekken waar je normaliter niet kunt komen met een varend schip. 

  Door het zelf ontwikkelde koppelsysteem is het mogelijk om de pontons zeer snel en eenvoudig te koppelen/ontkoppelen. Met alle koppelpontons samen hebben we in totaal een drijfvermogen van 110 ton.

  09 mei
  Introductie Boorstelling gemeente Utrecht

  Vanochtend 9 mei 2018 is onder grote belangstelling van de gemeente Utrecht onze in eigen beheer ontworpen en gebouwde boorstelling in gebruik genomen. Deze boorstelling is uniek omdat deze palen en ankers trillingsvrij de grond in kan schroeven vanuit alle hoeken.  Door de zeer geringe afmetingen is de boorstelling zeer geschikt voor werkzaamheden in de grachten.  Wij bedanken de medewerkers van de gemeente Utrecht voor hun komst en enthousiasme!

  26 april
  ​Het nieuwe vaarseizoen van ‘t Leeuweveerke is van start gegaan!

  Het nieuwe vaarseizoen van ‘t Leeuweveerke werd donderdag 26-04-2018  feestelijk en onstuimig geopend. Helaas kon ‘t Leeuweveerke niet gaan varen vanwege het onstuimige weer. Vrijdag maakte het weer alles goed en zijn wij begonnen met de eerste afvaarten.

  11 april
  In samenwerking met natuurliefhebbers heeft Gebr. De Leeuw B.V. een heuse paddenpoel aangelegd.

  We brengen vandaag even een bezoekje aan de Biesbosch, en wel op een unieke locatie! Namelijk op een eiland midden in de Biesbosch. Op dit eiland is rond eind 1800 de Zwarte Schuur gebouwd, een oude boerenschuur destijds nuttig als kippenhok of varkenskot.

  Tegenwoordig wordt deze schuur onderhouden door enthousiaste vrijwilligers, en wordt deze schuur veelvuldig bezocht door nieuwsgierige mensen… niet zo gek want deze plek beschikt over een groot rijkdom aan cultuurhistorische natuurwaarden.

  In samenwerking met natuurliefhebbers heeft Gebr. De Leeuw B.V. een heuse paddenpoel aangelegd. Deze poel zal voor een hoop kikkers, salamanders en padden een nieuw thuis worden

  27 maart
  Opening informatiebord "Liniecrossers"

  Vanmiddag opende burgemeester Gert de Kok het informatiebord van de “Linie crossers” t.b.v de geschiedenis van de crossings. Dit in bij zijn van groep acht van basisschool de Grienden en vele andere belangstellenden. De bouw en het plaatsen van het informatiebord en de verzorging van de verharding zijn verzorgd door Gebr. De Leeuw B.V.

  De Biesbosch was met zijn wirwar van kreken, grienden en rietvelden een belangrijke schuilplaats voor onderduikers in de Tweede Wereldoorlog. De Duitsers waagden zich niet in het gebied uit angst er te verdwalen. Aan het eind van de oorlog lag de Biesbosch precies tussen de linies van de Duitsers en de geallieerden, die vanuit het Zuiden oprukten. Bewoners die blindelings de weg kenden in het donkere doolhof smokkelden met bootjes goederen, medicijnen en mensen tussen het nog bezette Holland en het al bevrijde Zuiden. De dappere mensen die deze zogenaamde ‘crossings’ uitvoerden staan bekend als de ‘Biesbosch linie crossers’.

  20 maart
  Tweede fase flexwoningen afgerond.

  Afgelopen maandag is de tweede fase geopend van het “flexwoningen” project aan de Kesterenlaan te Breda. Wethouder Patrick van Lunteren plant als officiële opleveringshandeling een boom bij de 22 flexwoningen aan de Koraalstraat. Gebr. De Leeuw B.V. heeft in deze fase voor de 22 geplaatste flexwoningen de complete onder + bovengrondse infrastructuur gerealiseerd. De realisatie van dit project is meer gericht op een groenere leefomgeving in en rondom de wijk.

  17 maart
  Opening nieuw speel- en wandelparkje haven Lage Zwaluwe

  Regen of niet, Vrijdagmiddag opende wethouder John van Oosterhout samen met de kinderen van opvang de Roef het nieuwe speel- en wandelparkje aan de kop van de haven in Lage Zwaluwe. Voor dit mooie project heeft Gebr. De Leeuw B.V. de ondergrond, wandelpaden en de funderingen van de speeltoestellen mogen verzorgen. Wij wensen de kinderen veel speelplezier!

  13 maart
  Nieuwe Mecalac Rupsgraafmachine

  In de spotlights! 
  Onze nieuwe Mecalac Rupsgraafmachine. De Mecalac 8MCR is een machineconcept op rupsen, dat de kenmerken van een compacte 7-tons graafmachine met motor en uitrustingsstukken aan de bovenwagen combineert met die van een snelle schranklader met een driehoekig rupsloopwerk. De 8MCR kan zich met een snelheid van maximaal 10 km/u verplaatsen. Dit nieuwe concept is een goed voorbeeld van hoe innovatieve ontwerp kan samengaan met comfort, productiviteit, economie, betere werkmethoden en bescherming van het milieu.

  02 maart
  Wij zijn op zoek naar fanatieke spierbundels
  16 februari
  Pontje weer in de vaart op 26 april 2018

  Nieuw vaarseizoen voor  veerdienst 't Leeuweveerke.

  Afgelopen jaar was een succesvol eerste jaar van onze veerdienst tussen Lage Zwaluwe en het Nationaal Park de Biesbosch. Met bijna 13.000 bezoekers zijn alle verwachtingen overtroffen. We zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe vaarseizoen dat start op 26 april 2018. 

  meer info? Ga naar: www.leeuweveerke.nl of stuur ons een email: leeuweveerke@gmail.com

  Meer informatie over de toeristische mogelijkheden in de gemeente Drimmelen? Kijk op: www.voortuinvandebiesbosch.nl!

  30 november
  Gebr. de Leeuw schaft 10 nieuwe trilstampers aan.

  Onlangs zijn er door Gebr. de Leeuw 10 nieuwe trilstampers aangeschaft. Deze geheel nieuw ontworpen trilstampers staan garant voor het leveren van kwaliteit en zijn perfect voor het verdichten op zeer nauwe locaties van diverse grondsoorten.

  Deze trilstampers vergen weinig onderhoud en staan garant voor een lange levensduur. Daarnaast is de huidige generatie motoren in deze machines een stuk schoner wat leidt tot een lager brandstofverbruik en reductie van COuitstoot. Mede door vernieuwde trillingsdemping in het handvat is deze machine gebruiksvriendelijker voor onze medewerkers.

  03 november
  Onze waterleeuw is klaar voor het grote werk!

  Onze Waterleeuw II is voorzien van een 15 tons kraan!! Klaar voor het echte werk!!