Benieuwd naar wat we realiseren?

Bekijk onze laatste nieuws updates

Hieronder vind u ons laatste nieuws. Daarnaast kunt u zich onder aan deze pagina ook aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrieven:

 • Nieuwsbrief 24-4-2017
 • Nieuwsbrief 9-12-2016
 • Nieuwsbrief 26-7-2016
 • 29 april
  Vernieuwde bedrijfsfilmpjes online

  Onze werkzaamheden op de verschillende projecten zijn in enkele korte filmpjes in beeld gebracht. Het is al weer een aantal jaren geleden dat Freson Producties het eerste filmpje voor ons maakte.
  Om de zoveel tijd laten we de filmpjes updaten met beelden van actuele projecten. Zo zijn deze maand de filmpjes over de wegenbouw en waterbouw vernieuwd. 

  Er zijn filmpjes van grondwerk, wegenbouw, waterbouw, een totaalfilm van deze drie disciplines samen, een verkorte versie van deze totaalfilm en een filmpje van de restauratie van werfkelders in de Utrechtse gracht.

  09 april
  Project 'Korte termijn maatregelen wateroverlast Rijen Noord Oost' afgerond.

  In de woonwijk Rijen Noord Oost hebben we in een aantal straten het wegprofiel aangepast. Bij zeer hevige regenval hadden ze hier grote wateroverlast in de straten. Met de aanleg van een goot in het midden van de rijbaan, kan het teveel aan hemelwater daarlangs aflopen naar een sloot aan de rand van de wijk. Dit vooruitlopend op een later herinrichtingsproject.

  06 april
  Project 'Herinrichting Dr. Schaepmansingel e.o. Schiedam van start

  Deze week zijn we in Schiedam onder haast winterse weersomstandigheden ???? begonnen aan een nieuw project: de herinrichting van de Dr. Schaepmansingel en omgeving. In dit project dat ongeveer een jaar zal duren, leggen we een nieuw hemelwaterriool aan, hogen het geheel op en richten de straten in met nieuwe materialen. Met de herinrichting wordt tevens het aantal parkeerplekken en de hoeveelheid groen vergroot. Daar worden de bewoners dan weer blij van. ????

  05 maart
  Natuurkundigenbuurt Schiedam wordt heringericht

  In Schiedam richten we 19 straten in de Natuurkundigenbuurt opnieuw in. Zowel het riool als de inrichting van de straat worden door ons aangepakt. Er komt een zogeheten 'gescheiden stelsel', waarbij het hemelwater ???? gescheiden van het vuilwater wordt opgevangen en door een nieuw riool afgevoerd naar de vijvers in de wijk. De straten en pleinen worden in z'n geheel opgehoogd en heringericht met nieuwe materialen. Op sommige plaatsen is de ophoging ± 40 cm. Een mooi project met een looptijd van zo'n 1,5 jaar.

  02 februari
  Vacature Lasser / Constructiewerker waterbouw

  Functie-inhoud:
  • Las-, snij- en montagewerk op onze waterbouwprojecten;
  • snijden met plasmasnijder;
  • bouwen en aanpassen van ons materieel;
  • varen met onze duwboten, voorzien van diverse beunbakken;
  • verrichten van werkzaamheden in groepsverband en zelfstandig op de meest uiteenlopende projecten (in vooral West-Brabant,   Zuid-Holland en Utrecht);
  • onderhouden van je eigen materieel.

  Wie wij zoeken:
  Een pro-actieve collega, die:
  • van aanpakken weet; 
  • zowel zelfstandig als in een team kan werken; 
  • meedenkt en met initatieven voor verbetering komt, maar ook nauwkeurig kan nakomen wat wordt opgedragen;
  • zowel in de werkplaats als op buitenlocaties wil werken;
  • bereid is om ook andere werkzaamheden uit te voeren op andere projecten of in de werkplaats, op de momenten dat er geen
   las- of montagewerk voor handen is. 

  Wat wij bieden:
  • Een eigen werkbus ingericht met divers las- en montagegereedschap;
  • Een eigen opslagbak met lasapparaat en plasmasnijder;
  • Leuk, uitdagend en afwisselend werk;
  • Leer mogelijkheden ‘on the job’;
  • Gezellige en behulpzame collega’s;
  • Goed salaris.

  25 september
  Projectfilm Restauratie Werfkelders Utrecht

  Het project "Restauratie Werfkelders Kromme Nieuwegracht Utrecht" is naar ieders volle tevredenheid voltooid. Het was een speciaal project, dat helemaal past bij wie wij zijn:
  - aangaan van de uitdagingen;
  - met maatwerkoplossingen komen;
  - materieel bouwen voor een specifiek project.

  In de afgelopen 1,5 jaar heeft een filmploeg met ons meegelopen op dit project en onze werkzaamheden in beeld gebracht. Dit heeft een mooi filmpje van 4 minuten opgeleverd.

  Projectfilm Restauratie Werfkelders Utrecht.

  Tevens is er een artikel over onze werkzaamheden aan dit project gepubliceerd in vakblad OTAR.

  06 juli
  t' Leeuweveerke vaart de zomermaanden in met ijs, parkeer en camperplaatsen.

  Drukke bezigheden en mooie plannen rondom “de Fuik”. De afgelopen weken is er hard gewerkt om het parkeerterrein klaar te stomen voor het ontvangst van Campers. Het ruime terrein is een perfecte plek voor 12 camper plaatsen, waar kan worden genoten van het prachtige uitzicht over de Biesbosch. Ook hier zullen wij gaan werken met een geautomatiseerd reservering en betaalsysteem. Ook worden de steigers goed onderhanden genomen om in de toekomst het pontje te laten aanmeren.


  13 juni
  een kijkje in de Utrechtse Wagenstraat.

  Een kijkje in de Utrechtse Wagenstraat waar wij bezig zijn met het vervangen van het hoofdriool, de huisaansluitingen en met het oog op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wordt de oude bestrating teruggeplaatst♻️

  Wist u dat? Gebakken klinkers helden in duurzaamheid zijn? Een gebakken klinker gaat gemiddeld 125 jaar mee. De grondstof van gebakken klinkers is rivierklei en omdat de grondstof voor gebakken klinkers natuurvriendelijk is, hebben klinkers een langere levensduur. Grondstoffen worden niet uit de natuur onttrokken en fabrieken worden ontlast waardoor de uitstoot van CO2 afneemt


  21 januari
  Nieuwe toegangspoort tot de Biesbosch.

  Op vrijdag 18 januari 2019 is het terrein, inclusief het voormalig restaurant, van De Fuik in Lage Zwaluwe door Gebr. De Leeuw B.V. aangekocht. Als exploitant van veerdienst 't Leeuweveerke wordt zo de thuisbasis voor de elektrische pont die de verbinding vormt tussen de gemeente Drimmelen en de Biesbosch gewaarborgd. Onze directie ziet dan ook tal van mogelijkheden. Voor de toekomst van de kop van de haven in Lage Zwaluwe is dit een belangrijke stap. “We kunnen dankzij deze aankoop mogelijkheden creëren voor een koffiepunt, lunchroom en fatsoenlijke toiletruimtes voor recreanten, bezoekers en passagiers van het pontje, die tevens in een fijne ruimte kunnen wachten tot de oversteek met de "pont”.  Aldus de directie die tevens heel blij is dat deze stap gemaakt wordt voor de toekomst van veerdienst 't Leeuweveerke en voor het dorp Lage Zwaluwe waar helaas al teveel verdwijnt…. In het aankomend vaarseizoen zal 't Leeuweveerke al wel vanaf het nieuwe terrein gaan varen, maar de foodcontainer Beachbosch blijft nog even staan zoals deze nu staat. Zodra het vergunningstraject het toelaat, zal er zo snel mogelijk worden begonnen met bouwen op, en verbouwen van, het terrein. Ook ziet de directie mogelijkheden voor een bed & breakfast, waarmee de recreanten nog optimaler kunnen genieten van al het moois dat Lage Zwaluwe en de directe omgeving te bieden heeft. Noem het maar een soort 'Nieuwe Toegangspoort tot de Biesbosch", aldus de directie.

  14 januari
  Groene E-Pick up

  Door onze brede expertise zitten wij soms ver buiten onze eigen omgeving. Zo werken wij ook veel voor de gemeente Utrecht welke het gebruik van elektrisch vervoer zeer aanmoedigt.In het centrum van Utrecht geldt een milieuzone voor oudere personen- en bestelauto’s en vrachtwagens op diesel. Dieselmotoren stoten veel stoffen uit die schadelijk zijn voor de gezondheid, waaronder roet en stikstofoxiden. Met de tijd en deze milieueisen rekening houdende, zijn wij binnen deze stad ook overgegaan op elektrisch. Wij voeren diverse werkzaamheden dan ook uit met 100 % elektrische pick-ups.

  24 december
  Waar zouden we zijn zonder Innovatie!

  Waar zouden we toch zijn zonder Innovatie! Nog een paar aanpassingen en onze nieuwe elektrische E-kruiwagens kunnen na de vakantie aan het werk. Deze motorisch aangedreven kruiwagens verplaatsen zware lasten en ontlast tegelijkertijd zodat lichamelijke klachten voorkomen kunnen worden.

  23 november
  We zijn vandaag in Lage Zwaluwe waar we een kijkje nemen bij de werkzaamheden aan het Beursplein.

  We zijn vandaag in Lage Zwaluwe waar we een kijkje nemen bij de werkzaamheden aan het Beursplein. Hier zijn wij begonnen met het vervangen van stalen damwanden. Voor deze werkzaamheden werken wij vanaf het water met behulp van onze nieuw in gebruik genomen pontons en Rupskraan van 30 ton.

  22 oktober
  Gebr. De Leeuw te zien bij het televisie programma de Barometer op RTL-Z
  11 oktober
  Wij zijn ook begonnen in de haven van Drimmelen!

  Buiten onze werkzaamheden aan de haven in Lage Zwaluwe zijn wij ook begonnen met de werkzaamheden in de oude haven van Drimmelen. In deze mooie herfstmaand zijn wij begonnen met het herstellen van de kades langs de Biesboschweg door middel van het aanbrengen van damwanden.Ook zal de bestrating langs deze kades tijdelijk worden dicht geblokt wat wil zeggen een tijdelijke bestrating.

  04 oktober
  3,2,1 en...Actie!!

  3,2,1 en...Actie!! Zojuist zijn de opnames afgerond voor het televisieprogramma “De Barometer”.

  Zondag 21 oktober 2018 om 17.30 uur zal de aflevering te zien zijn op RTL-Z waar ons bedrijf in belicht wordt.  Op de daaropvolgende woensdag om 13.05 uur en vrijdag om 10.30 uur worden de herhalingen uitgezonden. Wij hopen dat u er met plezier naar zal kijken!

  01 oktober
  Een kijkje bij de start van ons project aan de jachthaven in Lage Zwaluwe.
  20 september
  Opening monument voor de Brabantse Biesboschboeren

  Vanmorgen werd om 10:00 uur door wethouder John van Oosterhout het nieuwe rolstoeltoegankelijke pad bij het Monument voor de Brabantse Biesboschboeren aan de Amalia van Solmsstraat in Drimmelen geopend. 

  De verschillende historische onderdelen rondom het monument waren voorheen alleen via het gras bereikbaar. Gebr. De Leeuw B.V. heeft de rolstoeltoegankelijk hiervan verzorgd en het oorlogsmonument netjes aangekleed. 

  De realisatie van het monument is in het leven geroepen om zo de boeren uit de Biesbosch openlijk te bedanken voor hun inzet. Zij maakten zich tijdens de Tweede Wereldoorlog verdienstelijk voor mensen in nood. Zij hielpen onder meer onderduikers, onder wie voortvluchtige joden en verzetsmensen en jonge mannen die de verplichte ‘Arbeitseinsatz’ wilden ontlopen.

  17 september
  Een kijkje op ons project aan de Dr. Scheapmanlaan in Roosendaal.

  Vandaag ☀️een kijkje op ons project aan de Dr. Scheapmanlaan te Roosendaal. Het wegdek, het trottoir en de parkeerplaatsen van de Dr. Schaepmanlaan zijn toe aan een opknapbeurt. Dat is voor Gebr. De Leeuw B.V geen probleem! In verband met de duurzaamheid ☘️hergebruiken wij deels zoveel mogelijk straatstenen. Daarnaast wordt ter hoogte van de Fartimaschool het riool vernieuwd.

  28 augustus
  een kijkje op ons project aan de Wipwei te Roosendaal

  Een kijkje op ons project in Roosendaal. Het project van De Nieuwe Wipwei en de Pater Damiaanstraat bestaat uit stadswoningen met daarvoor een mooi aangelegd park waar voor jong en oud iets te beleven is.Bij dit project staat kwaliteit centraal en ronden we de werkzaamheden in fases af. De Fase “Bouw- en woonrijp maken” is inmiddels afgerond. 

  De huidige werkzaamhedenzullen bestaan uit het voorzien van nieuwe riolering & verharding aan de bestaande aangrenzende straten.

  25 augustus
  Feest bij Gebr. De Leeuw!

  Gisteren was het feestbij Gebr. De Leeuw!! Michel Kerremans vierde zijn 12 1/2 jarig jubileum, en Frank de Haan zijn 25 jarig jubileum!  Wij zijn trots en bedanken deze hele fijne collega’s en wij hopen dat wij ze nog vele jaren “Collega” mogen noemen. Kijkopdrimmelen bedankt voor de foto’s!

  20 juli
  Een kijkje in de kastelenbuurt te Schiedam.

  Een warm en zonnig kijkje op ons project "Ophoging en Herinrichting Kastelenbuurt” te Schiedam. Waar op dit moment hard wordt gewerkt aan de laatste afwerkingswerkzaamheden voor de bouwvak vakantie begint.

  21 juni
  Nog efficiënter te werk met onze nieuwe Koppelpontons.

  In onze eigen metaalwerkplaats bouwen wij op dit moment 8 koppelpontons van 6 x 3 meter. Met deze stalen koppelpontons kan er nog sneller en efficiënter gewerkt worden op het water en op plekken waar je normaliter niet kunt komen met een varend schip. 

  Door het zelf ontwikkelde koppelsysteem is het mogelijk om de pontons zeer snel en eenvoudig te koppelen/ontkoppelen. Met alle koppelpontons samen hebben we in totaal een drijfvermogen van 110 ton.

  09 mei
  Introductie Boorstelling gemeente Utrecht

  Vanochtend 9 mei 2018 is onder grote belangstelling van de gemeente Utrecht onze in eigen beheer ontworpen en gebouwde boorstelling in gebruik genomen. Deze boorstelling is uniek omdat deze palen en ankers trillingsvrij de grond in kan schroeven vanuit alle hoeken.  Door de zeer geringe afmetingen is de boorstelling zeer geschikt voor werkzaamheden in de grachten.  Wij bedanken de medewerkers van de gemeente Utrecht voor hun komst en enthousiasme!

  26 april
  ​Het nieuwe vaarseizoen van ‘t Leeuweveerke is van start gegaan!

  Het nieuwe vaarseizoen van ‘t Leeuweveerke werd donderdag 26-04-2018  feestelijk en onstuimig geopend. Helaas kon ‘t Leeuweveerke niet gaan varen vanwege het onstuimige weer. Vrijdag maakte het weer alles goed en zijn wij begonnen met de eerste afvaarten.

  11 april
  In samenwerking met natuurliefhebbers heeft Gebr. De Leeuw B.V. een heuse paddenpoel aangelegd.

  We brengen vandaag even een bezoekje aan de Biesbosch, en wel op een unieke locatie! Namelijk op een eiland midden in de Biesbosch. Op dit eiland is rond eind 1800 de Zwarte Schuur gebouwd, een oude boerenschuur destijds nuttig als kippenhok of varkenskot.

  Tegenwoordig wordt deze schuur onderhouden door enthousiaste vrijwilligers, en wordt deze schuur veelvuldig bezocht door nieuwsgierige mensen… niet zo gek want deze plek beschikt over een groot rijkdom aan cultuurhistorische natuurwaarden.

  In samenwerking met natuurliefhebbers heeft Gebr. De Leeuw B.V. een heuse paddenpoel aangelegd. Deze poel zal voor een hoop kikkers, salamanders en padden een nieuw thuis worden

  27 maart
  Opening informatiebord "Liniecrossers"

  Vanmiddag opende burgemeester Gert de Kok het informatiebord van de “Linie crossers” t.b.v de geschiedenis van de crossings. Dit in bij zijn van groep acht van basisschool de Grienden en vele andere belangstellenden. De bouw en het plaatsen van het informatiebord en de verzorging van de verharding zijn verzorgd door Gebr. De Leeuw B.V.

  De Biesbosch was met zijn wirwar van kreken, grienden en rietvelden een belangrijke schuilplaats voor onderduikers in de Tweede Wereldoorlog. De Duitsers waagden zich niet in het gebied uit angst er te verdwalen. Aan het eind van de oorlog lag de Biesbosch precies tussen de linies van de Duitsers en de geallieerden, die vanuit het Zuiden oprukten. Bewoners die blindelings de weg kenden in het donkere doolhof smokkelden met bootjes goederen, medicijnen en mensen tussen het nog bezette Holland en het al bevrijde Zuiden. De dappere mensen die deze zogenaamde ‘crossings’ uitvoerden staan bekend als de ‘Biesbosch linie crossers’.

  20 maart
  Tweede fase flexwoningen afgerond.

  Afgelopen maandag is de tweede fase geopend van het “flexwoningen” project aan de Kesterenlaan te Breda. Wethouder Patrick van Lunteren plant als officiële opleveringshandeling een boom bij de 22 flexwoningen aan de Koraalstraat. Gebr. De Leeuw B.V. heeft in deze fase voor de 22 geplaatste flexwoningen de complete onder + bovengrondse infrastructuur gerealiseerd. De realisatie van dit project is meer gericht op een groenere leefomgeving in en rondom de wijk.

  17 maart
  Opening nieuw speel- en wandelparkje haven Lage Zwaluwe

  Regen of niet, Vrijdagmiddag opende wethouder John van Oosterhout samen met de kinderen van opvang de Roef het nieuwe speel- en wandelparkje aan de kop van de haven in Lage Zwaluwe. Voor dit mooie project heeft Gebr. De Leeuw B.V. de ondergrond, wandelpaden en de funderingen van de speeltoestellen mogen verzorgen. Wij wensen de kinderen veel speelplezier!

  13 maart
  Nieuwe Mecalac Rupsgraafmachine

  In de spotlights! 
  Onze nieuwe Mecalac Rupsgraafmachine. De Mecalac 8MCR is een machineconcept op rupsen, dat de kenmerken van een compacte 7-tons graafmachine met motor en uitrustingsstukken aan de bovenwagen combineert met die van een snelle schranklader met een driehoekig rupsloopwerk. De 8MCR kan zich met een snelheid van maximaal 10 km/u verplaatsen. Dit nieuwe concept is een goed voorbeeld van hoe innovatieve ontwerp kan samengaan met comfort, productiviteit, economie, betere werkmethoden en bescherming van het milieu.

  02 maart
  Wij zijn op zoek naar fanatieke spierbundels
  16 februari
  Pontje weer in de vaart op 26 april 2018

  Nieuw vaarseizoen voor  veerdienst 't Leeuweveerke.

  Afgelopen jaar was een succesvol eerste jaar van onze veerdienst tussen Lage Zwaluwe en het Nationaal Park de Biesbosch. Met bijna 13.000 bezoekers zijn alle verwachtingen overtroffen. We zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe vaarseizoen dat start op 26 april 2018. 

  meer info? Ga naar: www.leeuweveerke.nl of stuur ons een email: leeuweveerke@gmail.com

  Meer informatie over de toeristische mogelijkheden in de gemeente Drimmelen? Kijk op: www.voortuinvandebiesbosch.nl!

  30 november
  Gebr. de Leeuw schaft 10 nieuwe trilstampers aan.

  Onlangs zijn er door Gebr. de Leeuw 10 nieuwe trilstampers aangeschaft. Deze geheel nieuw ontworpen trilstampers staan garant voor het leveren van kwaliteit en zijn perfect voor het verdichten op zeer nauwe locaties van diverse grondsoorten.

  Deze trilstampers vergen weinig onderhoud en staan garant voor een lange levensduur. Daarnaast is de huidige generatie motoren in deze machines een stuk schoner wat leidt tot een lager brandstofverbruik en reductie van CO2 uitstoot. Mede door vernieuwde trillingsdemping in het handvat is deze machine gebruiksvriendelijker voor onze medewerkers.

  03 november
  Onze waterleeuw is klaar voor het grote werk!

  Onze Waterleeuw II is voorzien van een 15 tons kraan!! Klaar voor het echte werk!!