Ruim 18% van Nederland bestaat uit water daarom is vakkundig onderhoud van cruciaal belang.​

Waterbouw

Waterbouw betekent voor Gebr. De Leeuw letterlijk zeeën en grachten aan mogelijkheden. Door het ontwikkelen van eigen materieel en het inzetten van ons eigen werkschip, kunnen we de waterwerkzaamheden zo duurzaam en efficiënt mogelijk uitvoeren.

Silent Piler

Met onze Silent Piler is het bijvoorbeeld mogelijk om trillingsvrij en geluidsarm damwanden te drukken of te trekken. Met name in de oude stadskernen is deze methode vanzelfsprekend ideaal. Het vervangen, renoveren en restaureren van kademuren en historische constructies is daarnaast vaak precisiewerk. Dankzij onze diversiteit aan drijvend materieel, allen geheel diesel elektrisch aangedreven, kunnen wij zelfs bij de moeilijkst bereikbare stadsgrachten werkzaamheden uitvoeren. Het kraanschip heeft een hoge hijscapaciteit, is deelbaar en kan dus binnen een zeer korte tijd worden afgebroken, vervoerd en weer opgebouwd.

Specialiteiten

Specialiteiten van Gebr. de Leeuw zijn onder andere het plaatsen en vervangen van remmingswerken, beschoeiing en diverse verankeringssystemen. Remmingswerken zijn stalen of houten constructies in het water die bijvoorbeeld bruggen beschermen tegen beschadigingen en aanvaringen door boten of schepen. Met het plaatsen van beschoeiing wordt een oever- of waterkant beschermd en gestabiliseerd. De verankeringssystemen die wij monteren zijn het intrillen van klapankers, het inschroeven van schroefankers en het aanbrengen van groutinjectieankers.

Andere grouttechnieken die wij toepassen zijn onder meer het aanbrengen van groutpalen als fundering onder bestaande (monumentale) bouwwerken en het onder water dichten van openingen in bestaande beschoeiingen.  

Wij verzorgen tevens diverse baggerwerkzaamheden welke uitgevoerd kunnen worden onder waterbodemsanering BRL 7000.

We brengen drijvende steigers aan, tevens in eigen beheer ontwikkeld, welke zijn uit te voeren in alle gewenste stijlen en vormen, met de daarbij behorende palen. De steigers zijn uit te voeren met diverse drijvers van zowel kunststof als beton als EPS.

Over onze ervaring in het restaureren van monumentale werfkelders in de oude grachten van Utrecht, kunt hier uitgebreid lezen.

Bent u geïnteresseerd in de diensten van Gebr. de Leeuw? Bel + 31 (0)162 - 42 68 84 of mail ons voor een vrijblijvende afspraak

Palenrenovatieklem

De scheepvaartpalen in diverse binnensteden moeten door rotting op waterniveau vervangen worden. Gebr. De Leeuw ontwikkelde de palenrenovatieklem: een klem die de palen doorzaagt op de zwakke plek, waarna er een nieuwe paal met stalen huls op de overgebleven paalresten wordt geperst. Hierdoor ontstaat een nieuwe, duurzamere paal en wordt het afval en de CO2-uitstoot tot een minimum beperkt. Daarnaast ondervinden de omgeving en de bewoners rondom de binnenstad, bovendien stukken minder overlast. Dankzij de ontwikkeling in eigen beheer heeft Gebr. de Leeuw zelfs octrooi mogen ontvangen op de palenrenovatieklem.