Innoveren is iets waar wij volledig voor open staan.

Technische innovatie

Innovatie is één van de sleutelwoorden van Gebr. De Leeuw. In eigen beheer materieel ontwikkelen dat op een positieve manier bijdraagt aan het milieu, CO2-reducerend is en dus ook maatschappelijk verantwoord is. Daarnaast vinden we het erg belangrijk dat hetgeen we bedenken en produceren, bijdraagt aan het welzijn van ons personeel. Wij zijn erg trots op deze ontwikkelingen en blijven onszelf dagelijks vernieuwen.


Innovaties

Volledig elektrische fiets- / voetveer 't Leeuweveerke
Dankzij de komst van 't Leeuweveerke is er een directe verbinding ontstaan tussen de gemeente Drimmelen en de gemeente Werkendam. Het volledig elektrisch varende en op zonnepanelen aangevoerde Leeuweveerke is bedacht, ontwikkeld en gebouwd in eigen beheer van Gebr. de Leeuw en biedt fietsers en wandelaars het gehele vaarseizoen toegang tot Nationaal Park De Biesbosch.

Waterbeluchting
Om allerlei diverse redenen kan het voorkomen dat natuurwater vervuild raakt. Zuurstoftekort kan optreden bij bijvoorbeeld aanhoudende warmte of een overstroming van het riool. Gebr. de Leeuw heeft een mobiele beluchtingsinstallatie geproduceerd waarmee we het zuurstofgehalte in het water snel weer op peil te kunnen krijgen. Dit systeem wordt inmiddels met succes door verschillende gemeenten en waterschappen gebruikt.

Boombeluchting
Naast waterbeluchting, hebben we ook een boombeluchtingssysteem ontwikkeld. Wanneer een boom om wat voor reden dan ook beschadigd is en in zijn groei wordt belemmerd, is het met ons systeem mogelijk om de grondslag nabij de wortels van de boom te beluchten en de boom direct meststoffen toe te dienen. Deze methode is zeer geschikt voor plaatsen waar de oppervlakte niet mag worden beschadigd of waarbij het bemesten van het oppervlak schade geeft aan het omringende gewas.

Grondzuiger
Om ervoor te zorgen dat er tijdens grondwerkzaamheden geen schade ontstaat aan boomwortels, leidingen en kabels, is de grondzuiger ontwikkeld. De grondzuiger zuigt overtollig grond rondom genoemde objecten weg, zonder dat er een kans is dat deze door onze grondwerkmachines beschadigd raken.

Kraanschip
Het kraanschip hebben we ontwikkeld om waterwerkzaamheden te realiseren binnen stedelijk gebied. Het werkschip is klein en wendbaar, maar heeft toch een hijsvermogen van 12 ton en een hoogte van 11 meter waardoor ook lange scheepsvaartpalen gerenoveerd kunnen worden. Daarnaast hebben we speciale koppelpontons ontwikkeld welke het werkschip extra drijfvermogen en stabiliteit bieden op grotere wateren. 

Boorstelling
Onze nieuwste Innovatieve ontwikkeling is de in eigen beheer ontworpen en gebouwde boorstelling. Deze boorstelling is uniek en kan in verscheidene expertises worden ingezet omdat deze op multifunctionele wijze palen en ankers trillingsvrij de grond in kan schroeven vanuit alle hoeken.  De boorstelling kan met gemak funderingspalen schroeven in de bodem, grautkolommen en grautankers plaatsen, en door kade muren heen boren met behulp van een diamantboor.